Met Stip naar Werk

De Stip helpt mensen met een uitkering aan het werk

In een groepsgewijze aanpak, met daarbij veel ruimte voor persoonlijke aandacht, worden mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt gestimuleerd in hun economische zelfstandigheid. Met op maat gemaakte trajecten voor jouw gemeente reizen mensen in de Amerikaanse schoolbus van De Stip van het land van werkloosheid naar het land van werk.

Iedereen job ready

Het unieke  traject  ‘Met Stip naar Werk’ houdt in dat werkzoekenden binnen jouw gemeente in een groepsgewijze aanpak met elkaar aan de slag gaan om alles te leren over solliciteren en de huidige arbeidsmarkt. Naast de trainingen gaan we diepgaand aan de slag met de individuele vraagstukken waar mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt mee kampen. Zo worden zaken vanaf de bron aangepakt, waardoor de kans op duurzame uitstroom aanzienlijk wordt vergroot. Onze resultaten van de afgelopen jaren bewijzen dit!

Een gemiddeld traject heeft een doorlooptijd van 8 tot 12 weken. Elke doelgroep vergt een andere aanpak en De Stip sluit met haar ruime keuze aan trainingen en begeleidingsmethodieken naadloos aan bij wat de betreffende doelgroep nodig heeft.

 

 

Wij zijn er voor jou

Als werkzoekende valt het niet mee om steeds weer de moed en energie te vinden om brieven te schrijven, jezelf te presenteren en nieuwe contacten te leggen. De Stip is er in haar trajecten voor jou om je te ondersteunen bij dit proces.

Creatieve trainingslocatie

Met onze Amerikaanse schoolbus als trainingslocatie ervaar je weer eens wat anders. De bus verbindt en zorgt voor een uniek gevoel van vrijheid.

Je krijgt er weer zin in

Het belangrijkste wat je nodig hebt in de huidige arbeidsmarkt is zelfvertrouwen en lef. Daarbij is weten wat je wil en kan een belangrijke factor om duurzaam aan de slag te gaan.

Geen uitkering. Winst voor iedereen.