Met Stip naar Werk

De Stip helpt mensen met een uitkering aan het werk

In een groepsgewijze aanpak, met daarbij veel ruimte voor persoonlijke aandacht, worden mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt gestimuleerd in hun economische zelfstandigheid. Met op maat gemaakte trajecten voor jouw gemeente reizen mensen in de Amerikaanse schoolbus van De Stip van het land van werkloosheid naar het land van werk.

Iedereen job ready

Het unieke  traject  ‘Met Stip naar Werk’ houdt in dat werkzoekenden binnen jouw gemeente in een groepsgewijze aanpak met elkaar aan de slag gaan om alles te leren over solliciteren en de huidige arbeidsmarkt. Naast de trainingen gaan we diepgaand aan de slag met de individuele vraagstukken waar mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt mee kampen. Zo worden zaken vanaf de bron aangepakt, waardoor de kans op duurzame uitstroom aanzienlijk wordt vergroot. Onze resultaten van de afgelopen jaren bewijzen dit!

Een gemiddeld traject heeft een doorlooptijd van 8 tot 12 weken. Elke doelgroep vergt een andere aanpak en De Stip sluit met haar ruime keuze aan trainingen en begeleidingsmethodieken naadloos aan bij wat de betreffende doelgroep nodig heeft.

 

 

Wij zijn er voor jou

Als werkzoekende valt het niet mee om steeds weer de moed en energie te vinden om brieven te schrijven, jezelf te presenteren en nieuwe contacten te leggen. De Stip is er in haar trajecten voor jou om je te ondersteunen bij dit proces.

Creatieve trainingslocatie

Met onze Amerikaanse schoolbus als trainingslocatie ervaar je weer eens wat anders. De bus verbindt en zorgt voor een uniek gevoel van vrijheid.

Je krijgt er weer zin in

Het belangrijkste wat je nodig hebt in de huidige arbeidsmarkt is zelfvertrouwen en lef. Daarbij is weten wat je wil en kan een belangrijke factor om duurzaam aan de slag te gaan.

Testimonial 1

Aanhoren is wat velen doen, hierdoor ontstaat een blokkade bij degene die begrepen wil worden. De Stip onderscheidt zich hierin. De Stip hoort niet aan maar luistert echt. Niet alleen naar de woorden die gezegd worden, maar vooral wat daar achter schuil gaat. De Stip stuurt je niet op pad, veroordeelt niet dat je vast zit, maar leert je weer kijken naar de dingen die je niet meer zag. Zo ontdek je je eigen krachten opnieuw en kom je tot bloei.

En ja, als je dit leest denk je misschien: “Mooi verhaal”, maar dat is het niet… het is mijn verhaal. Door omstandigheden zat ik 15 jaar in de bijstand. Met De Stip aan mijn zijde stond ik op, kroop ik uit het hokje waar ik dacht voor altijd in te zitten en nu werk ik alweer jaren met veel plezier. En dit alles begon met één stap, één stip: De Stip.

Testimonial 2

Unieke samenwerking met de Stip. Stap voor stap wordt met intensieve begeleiding en open benadering het beste uit de deelnemer gehaald. Door lef en passie sprankelt deze organisatie, hetgeen een breed netwerk heeft opgeleverd in verschillende branches. Zizi is het avontuur aangegaan en blijft schaven tot zij haar doel heeft bereikt. ‘Nee’ wordt niet zomaar geaccepteerd.

Testimonial 3

Met een flinke dosis bevlogenheid, enthousiasme en doortastendheid begeleidt Zizi van De Stip mij om naast mijn werk als werkcoach, ook als trainer voor een groep te staan. Zizi zet een duidelijke, didactisch sterke lijn uit in de trainingen, waardoor ze mij de kans geeft om mezelf te ontwikkelen als trainer. Daarnaast geeft ze mij inzicht in mijn persoonlijkheid. Hierdoor bereik ik meer diepgang bij de deelnemers waardoor zij geactiveerd worden en sneller uitstromen naar werk.

De begeleiding van Zizi is volledig op maat. Ze schat in wanneer iemand er klaar voor is om alleen voor de groep te staan en past zich daar op aan. Samen met haar training geven is enorm leerzaam en inspirerend. Training geven kost me inmiddels geen energie meer, het levert vooral energie op!

Samenwerking BAR-organisatie

Zowel in 2017 als in 2018 hebben wij intensief samengewerkt met De Stip. In 2017 onder het Programma Focus@Work van de gemeente Ridderkerk. Dit programma had als doel in de laatste 3 maanden van het jaar nog zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Om dit te realiseren is een totaal-aanpak bedacht waarbij de training van De Stip een belangrijk onderdeel vormde.

In korte tijd heeft De Stip het voor elkaar gekregen dat de kandidaten zelfstandig en representatief goede sollicitatiegesprekken konden voeren met werkgevers. Ze leerden ze zichzelf optimaal presenteren met daarbij een goed CV met verkoopprofiel en de juiste foto.

Mede door de fantastische samenwerking met De Stip, hun gedrevenheid, resultaat en klantgerichtheid, is Focus@Work en onze verdere samenwerking een groot succes geworden!

Geen uitkering. Winst voor iedereen.