Over De Stip

Een bevlogen team

De Stip ondersteunt mensen met een uitkering bij hun terugkeer naar het arbeidsproces. Dit doen we aan de hand van intensieve groepstrainingen, persoonlijke begeleiding en ontmoetingen met werkgevers. Als locatie staat een Amerikaanse schoolbus centraal. Het team van De Stip zet voor elke sessie een passende trainer in.

Zizi El Abtah, eigenaar De Stip

Met de Amerikaanse schoolbus van De Stip als uitvalsbasis train en begeleid  ik dagelijks mensen die werkloos zijn en daardoor de aansluiting met de maatschappij zijn verloren. De kandidaten krijgen uitstraling en glans in hun ogen als zij weer kunnen participeren op de arbeidsmarkt. Dat drijft mij om steeds meer creatieve ideeën en projecten op te pakken.

Voor mijn start bij De Stip heb ik een mooie carrière binnen de bancaire sector achter de rug. Dankzij ruim 10 jaar aan leidinggevende  ervaring  weet ik welke eisen werkgevers aan werknemers stellen. Daarnaast heb ik me op masterniveau ontwikkeld tot een professionele begeleider/coach. Mijn doel is om mensen te helpen om het heft weer in eigen hand te nemen en hun ambities waar te maken.

Mijn kracht ligt in het verbinden, samenwerken en rechtstreekse contacten tot stand te brengen. Dat zijn ook de sterke punten van De Stip.  De resultaten bij De Stip bereik je niet alleen. Het team van mensen om mij heen zorgt voor vertrouwen, succes en steeds weer nieuwe uitdagingen en kansen.

Dennis Hardeman, Senior trainer De Stip

Dankzij mijn sportachtergrond zit het in mij om mensen in beweging te krijgen. Dat begon als tennistrainer toen ik in  binnen-en buitenland toptennissers trainde. De ervaring die ik daar heb opgedaan, heb ik meegenomen naar het bedrijfsleven. Na mijn studie toegepaste psychologie heb ik namelijk coachingstrajecten, trainingen en leiderschapsprogramma’s verzorgd.

Ik heb zo een ruime ervaring opgedaan in het coachen en trainen van groepen en individuen. Deze ervaring zet ik  in bij De Stip waar ik mensen train en ze in beweging zet van werkloosheid naar het arbeidsproces. Ik hou de ontwikkeling van de deelnemers  goed in de gaten. Tijdens de intensieve trainingen confronteer ik mensen met hun situatie zonder daarbij het contact te verliezen.

Dankzij de directe en persoonlijke aanpak van De Stip kunnen wij de juiste keuzes maken om mensen zo  snel mogelijk aan het werk te krijgen. Waar die weg lastig is, zoeken we samen met de gemeente naar een passende oplossing. Aan de andere kant is het voor werkgevers van belang dat zij iemand aannemen die bij de organisatie past. Ik streef er altijd naar om deelnemers aan De Stip in contact te brengen met bedrijven waar ze het beste tot hun recht komen.

Bij De Stip combineren we  professionaliteit met plezier en inlevingsvermogen. Gemeente, werkgever en werknemer houden wij in het vizier bij onze werkzaamheden waardoor wij optimale service kunnen bieden. We spreken u daar graag uitgebreid over. Laat u zich daarbij niet afschrikken door mijn zwarte band Aikido.

Dennis Hardeman, Senior trainer De Stip

Dankzij mijn sportachtergrond zit het in mij om mensen in beweging te krijgen. Dat begon als tennistrainer  toen ik in  binnen-en buitenland toptennissers trainde. De ervaring die ik daar heb opgedaan, heb ik meegenomen naar het bedrijfsleven. Na mijn studie toegepaste psychologie heb ik namelijk coachingstrajecten, trainingen en leiderschapsprogramma’s verzorgd.

Ik heb zo een ruime ervaring opgedaan in het coachen en trainen van groepen en individuen. Deze ervaring zet ik in bij De Stip waar ik mensen train en ze in beweging zet van werkloosheid naar het arbeidsproces. Ik hou de ontwikkeling van de deelnemers goed in de gaten. Tijdens de intensieve trainingen confronteer ik mensen met hun situatie zonder daarbij het contact te verliezen.

Dankzij de directe en persoonlijke aanpak van De Stip kunnen wij de juiste keuzes maken om mensen zo  snel mogelijk aan het werk te krijgen. Waar die weg lastig is, zoeken we samen met de gemeente naar een passende oplossing. Aan de andere kant is het voor werkgevers van belang dat zij iemand aannemen die bij de organisatie past. Ik streef er altijd naar om deelnemers aan De Stip in contact te brengen met bedrijven waar ze het beste tot hun recht komen.

Bij De Stip combineren we  professionaliteit met plezier en inlevingsvermogen. Gemeente, werkgever en werknemer houden wij in het vizier bij onze werkzaamheden waardoor wij optimale service kunnen bieden. We spreken u daar graag uitgebreid over. Laat u zich daarbij niet afschrikken door mijn zwarte band Aikido.

Edwin Frericks, trainer/coach De Stip

Als ‘De Schatvinder’ is het mijn doel om jong en oud te helpen schitteren door met liefde en begrip te bouwen aan eigenwaarde, (zelf)vertrouwen en bewustzijn. Dat sluit naadloos aan bij De Stip, waarbij we mensen begeleiden bij hun grote uitdaging van het werk zoeken – of beter gezegd: werk vinden.

Een belangrijk uitgangspunt van De Stip is dat elk mens waardevol is en unieke talenten heeft. Tijdens de trainingen doen we er dan ook alles aan om de kandidaten zo goed mogelijk te leren kennen. We leven ons in, gaan voor echtheid en zijn niet bang om ook onze eigen kwetsbaarheid te laten zien. We bouwen zowel aan ‘technische’  als aan persoonlijke vaardigheden. Kandidaten voelen zich volledig gezien en gehoord met als resultaat dat ze gedurende het traject opbloeien. Dat geeft een enorme voldoening voor beide partijen, net zoals de bijbehorende resultaten.

Geduldig en met plezier ondersteun ik kandidaten bij het opstellen van representatieve CV’s en verrassende motivatiebrieven. Tijdens die begeleiding sleutel ik vaak ook nog aan digitale basisvaardigheden, zodat ze daarin minder afhankelijk worden. In al mijn contacten met kandidaten laat ik ze bovendien veiligheid, gelijkwaardigheid en hoop ervaren.

Jeannine Driessen, trainer/coach De Stip

Door mijn jarenlange ervaring in de evenementenwereld en de media weet ik hoe belangrijk het is om je op een juiste manier te profileren. In sollicitaties heb je vaak maar 1 kans en dat moet raak zijn. Aan de andere kant weet ik als ervaren coach dat het niet alleen om profileren en de buitenkant gaat maar dat je kracht van binnenuit ook zelf moet voelen en geloven. In de huidige maatschappij valt het niet mee om op te krabbelen als je door welke reden dan ook van het speelbord bent gevallen. De meeste vraagstukken die ik tegen kom in mijn werk als coach gaan over grenzen leren stellen, het vergroten van eigenwaarde en het ontdekken van talenten.

 

Het gedachtegoed van De Stip gaat ervan uit dat iedereen over unieke talenten beschikt en deze halen wij tijdens de intensieve trainingen en begeleiding naar boven. Samen met de kandidaten maken we vanuit het ontdekken van talent de brug naar het uitdragen ervan. Dit leidt tot mooie resultaten waarbij regelmatig verrassende carrièrewendingen ontstaan. Dat maakt dit werk zo mooi, ik laat me graag inspireren door de persoonlijke verhalen van mensen en ben elke keer weer trots als iemand zijn doelen en dromen kan waarmaken.

Jeannine Driessen, trainer/coach De Stip

Door mijn jarenlange ervaring in de evenementenwereld en de media weet ik hoe belangrijk het is om je op een juiste manier te profileren. In sollicitaties heb je vaak maar 1 kans en dat moet raak zijn. Aan de andere kant weet ik als ervaren coach dat het niet alleen om profileren en de buitenkant gaat maar dat je kracht van binnenuit ook zelf moet voelen en geloven. In de huidige maatschappij valt het niet mee om op te krabbelen als je door welke reden dan ook van het speelbord bent gevallen. De meeste vraagstukken die ik tegen kom in mijn werk als coach gaan over grenzen leren stellen, het vergroten van eigenwaarde en het ontdekken van talenten.

Bij De Stip voer ik vooral individuele gesprekken met de kandidaten. Acceptatie en respect voor de ander staan bij mij centraal en ik krijg vaak  de terugkoppeling dat ik zonder oordeel luister en nergens van opkijk. Door mijn natuurlijke directheid ga ik de confrontatie niet uit de weg. Eerlijkheid en humor vind ik daarbij belangrijk. En het bieden van een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin de ander zijn of haar verhaal kwijt kan is daarbij een must. Mijn begeleiding is vooral gericht op het verwerven van (nieuwe) inzichten en deze helpen te integreren in het dagelijks leven. Ik ben met name geïnteresseerd in hoe iemand doet wat hij of zij doet en wat hem of haar beweegt het zo te doen. Ik help de kandidaten beter te leren kijken naar zichzelf en zet waar nodig een diepgaandere aanpak in waarbij we kijken naar patronen en  overtuigingen. Zo komen we tot nieuwe inzichten waar we mee aan het werk gaan zodat iemand verbetering van zijn situatie ervaart.

Het gedachtegoed van De Stip gaat ervan uit dat iedereen over unieke talenten beschikt en deze halen wij tijdens de intensieve trainingen en begeleiding naar boven. Samen met de kandidaten maken we vanuit het ontdekken van talent de brug naar het uitdragen ervan. Dit leidt tot mooie resultaten waarbij regelmatig verrassende carrièrewendingen ontstaan. Dat maakt dit werk zo mooi, ik laat me graag inspireren door de persoonlijke verhalen van mensen en ben elke keer weer trots als iemand zijn doelen en dromen kan waarmaken.

Geen uitkering. Winst voor iedereen.