Alleenstaande moeder en geen uitkering!

Wat als je niet binnen de kaders van de wet past met jouw situatie? Dit overkwam Amina een aantal jaren geleden toen zij besloot naar Nederland te komen met haar twee kinderen. Een lastige keuze, maar nodig voor haar en haar kids. Zij is in Nederland geboren en had hier nog een huis. Maar ze had hiermee nog geen inkomen. De regels zeggen dan dat je geen aanspraak kan maken op een uitkering. Ze heeft vanaf haar komst in Nederland gewerkt, hosselen noemde ze het, het hoofd boven water houden en de kinderen te eten geven. Dat telde en dat betekende dat zij zichzelf moest wegcijferen.

Toen zij haar huis na de crisis kon verkopen, kon zij een uitkering aanvragen. Dat was in 2016, met De Stip hadden we toen een project voor WIL-Lekstroom in Nieuwegein. Toen ik Amina zag, dacht ik meteen: waarom heeft zij nog geen werk? En toen we haar kwaliteiten zagen, had ik direct een goed netwerkcontact in gedachten. Dit was Ralph Klaare van De Schildkamp in Asperen. Ik vroeg Ralph om los van CV te kijken naar haar talenten. Hun eerste kennismaking duurde twee uur en nu werkt zij in vaste dienst in een stevige salesfunctie en verzorgt ze fantastische evenementen.

Afgelopen donderdag 16 mei 2019 waren we met De Stip te gast bij De Schildkamp voor onze training met een groep gemotiveerde migranten. Zij hebben ademloos geluisterd naar het inspirerende verhaal van Amina. Echt een voorbeeld van de kracht van een vrouw die door hard te werken bereikt wat ze wil!

Be a proud mama Amina, you are the best!