De mooiste momenten in je werk!

Ik ontmoette vorige week een Palestijnse jongeman van 21 die in 2015 vanuit Syrië naar Nederland is gevlucht. Mijn vader is in 1948 als arbeidsmigrant vanuit Palestina naar Nederland gekomen, hij werkte internationaal als pijpleiding lasser. Mijn vader kon zich zo boos maken als hij naar het journaal keek over het onrecht dat zijn volk werd aangedaan en hoe vertekend alles wordt weergegeven in de media. Als kind sta je hier nog weinig bij stil.

Dat is nu wel anders als je mag werken met migranten en hoort wat zij hebben doorgemaakt.  

Het regende en ik bracht een aantal kandidaten naar huis. De Palestijnse jongen zei toen hij thuis was: mevrouw Zizi wacht even. Hij kwam terug met een Palestijnse sjaal en sleutel van Palestina. Palestijnen koesteren hun huissleutel: staat voor het recht van terugkeer naar hun huis van weleer. BAM, een moment wat je in je hart raakt en altijd bij blijft. 

Werkgevers in de regio Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam? Deze gemotiveerde jongen komt uit een lassers familie en heeft een paar jaar las ervaring en ook ervaring als loodgieter. Stuur me een mail of bel als we op gesprek mogen komen, tips geven mag ook.

06-22771807 of zizi@contactdestip.nl

Zijn grote droom is het vak van mijn vader uitoefenen maar hij staat te popelen om aan de slag te gaan.