Banenbeurs XL WGSP West-Brabant

Op 21 september 2017 bezochten we met onze enthousiaste groep werkzoekenden vanuit Loket Altena de banenbeurs XL in Fort St. Gertrudis. Deze banenbeurs is georganiseerd door WGSP West-Brabant, regio Werklink (Oosterhout).

De Banenbeurs XL is de plaats waar werkgevers in contact komen met werkzoekenden. Werkgevers spreken en selecteren kandidaten in een informele sfeer en werkzoekenden krijgen de kans zichzelf te profileren in het vakgebied waarin zij graag willen gaan werken.

In de ochtend hebben we in onze training uitgebreid besproken en geoefend hoe je als werkzoekende het maximale uit de ontmoetingen met werkgevers kan halen. En het resultaat mag er zijn. Iedereen uit de groep heeft de kans gekregen om persoonlijk met werkgevers te spreken en er zijn veel visitekaartjes verzameld, cv’s uitgedeeld en concrete afspraken gemaakt. Zo heeft 1 kandidaat morgen al een solliciatiegesprek! Wat ons op viel was de toegankelijkheid van de werkgevers en het echte contact wat werd gemaakt. De komende weken gaan we vol aan de slag om alle kansen concreet te vertalen naar mooie betaalde banen!

Wij zijn trots dat onze groep in week 3 van het met Stip naar Werk traject al echt verbinding met elkaar heeft. Ze steunen en helpen elkaar waar dit kan en de groepsdynamiek leidt tot een geweldige energie. Hoe mooi is dat!