Educatie voor Vrouwen met Ambitie (EVA)

Wat kunnen wij leren van vrouwen die gevlucht zijn?

Gisteren bezochten de dames van Dress for Success in Gorinchem het EVA-project, waar een groep prachtige vrouwen zich in de afgelopen maanden enorm ontwikkeld heeft. De kers op de taart is dan natuurlijk een bezoek aan Dress for Success. Alle afspraken voor een persoonlijk bezoek, waarin de dames van top tot teen verwend worden, staan gepland. Met kracht van binnen en een mooi plaatje van buiten kunnen mooie stappen richting de toekomst gezet worden.

Maar wat leren wij van hen? In dit project hebben we uitvoerig stilgestaan bij zaken waar de vrouwen vanuit hun cultuur en ‘vrouw zijn’ sterke waarde aan hechten. Door hun openheid hebben wij in het project veel geleerd. Wat ik persoonlijk heb geleerd en helaas ook veel in mijn omgeving zie, is dat er teveel bedacht en gedacht wordt voor de vrouwen en niet door de vrouwen zelf. Elkaar echt begrijpen en initiatieven naar boven halen kost tijd en vraagt oprechte interesse. Doorvragen helpt 🙂 Dat heeft in dit project veel winst opgeleverd.

Het grootste goed van een mens is het kunnen nemen van eigen regie. Laten we ons sterk maken om daar ruimte aan te geven!