Integratie bij Calvijn Groene Hart

Calvijn Groene Hart is een ambitieuze en veelzijdige school voor (tweetalig) vwo, havo en mavo. Leerlingen krijgen op deze school in Barendrecht de kans om in het Nederlands en Engels lessen te volgen en leren over grenzen heen te kijken met diverse buitenlandse stedentrips.

Het ontwikkelen van Taalvaardigheid, Wereldburgerschap en Persoonsvorming staat centraal.

Hoe gaaf is het dat we voor de zomervakantie twee hoogopgeleide buitenlandse leerkrachten uit Eritrea en Turkije hebben kunnen koppelen aan deze school. Halis en Keflom krijgen na de geslaagde pilot de kans om zich verder te gaan ontwikkelen en zich het onderwijssysteem in Nederland eigen te maken.

Zij ondersteunden tot nu toe de docenten met supervisie op het leerplein, huiswerkklassen en hulp bij de afname en het corrigeren van toetsen. Ze gaan verder met het observeren in de lessen en krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Halis is tevens mee geweest op een stedentrip en heeft een gastcollege voor 30 leerlingen verzorgd over Human Rights.

Deze ontwikkelingen ontstaan door mooie samenwerkingsverbanden en mensen die vol passie kijken naar talent, zonder vooroordelen. Leren van de verschillen is zo krachtig!

Raoul Verhagen van de BAR-organisatie, betrokken vanaf het begin van het traject, begeleidt de mannen nu verder naar hun volgende stap.

Dank voor de intensieve en mooie samenwerking Raoul Verhagen, Karin Erkamp, David Williams, Leo van ’t Spijker, Marieke Semeins en Samuel Berhe and the best of luck for Halis and Keflom!