Meer statushouders aan het werk na succes

Verschenen in het Barendrechts Dagblad op 18 november 2019

Medio 2019 organiseerde de Stip in samenwerking met Spring! Housing een succesvolle Meet & Greet tussen statushouders en ondernemers die direct heeft geresulteerd in banen voor een aantal statushouders.

Vanwege dit succes is het vertrouwen binnen de BAR-gemeenten in deze aanpak sterk gegroeid. De BAR-gemeente heeft de Stip gevraagd om 30 nieuwe gemotiveerde statushouders te begeleiden in de zoektocht naar een passende baan. Alle statushouders zijn ongeveer drie jaar in Nederland en (bijna) klaar met hun inburgering. Een aantal van hen wonen sinds 1 juni 2018 bij Spring! Housing.

Op 19 november is de kick-off van het nieuwe traject in het restaurant van Spring! Housing. Op die dag werkt De Stip samen met Talentstatus, een recruitmentbureau opgericht door Manar Aburshaid, zelf ook gevlucht uit Syrië. Zij richten zich specifiek op de begeleiding en bemiddeling van statushouders. De middag wordt creatief vormgegeven in samenwerking met Claudia Bouwens, beter bekend als ‘het BELmeisje’.

Zizi van De Stip: “Statushouders hebben vaak geen idee wat voor soort werk er allemaal beschikbaar is. Daarom gaan we in december op tournee in de Amerikaanse Schoolbus van De Stip. De bus verbindt en zorgt voor een uniek gevoel van vrijheid. De werkgevers die meedoen aan deze tour zetten hun deur open en trakteren ons op een rondleiding (maximaal één uur), dit is toch veel beter dan CV’s op en neer schuiven”?

Michel van den Meerendonk, initiatiefnemer Spring! Housing, is ook erg blij met deze samenwerking: “de samenwerking die Spring! en de Stip samen hebben opgebouwd geeft perfect weer waar we allebei voor staan: de handen ineenslaan om mensen in een moeilijke periode in hun leven op weg te helpen. Of het nu gaat om wonen of werken, we helpen graag.”

Wilt u als werkgever ook bezocht worden door gemotiveerde potentiële werknemers? Neem dan voor 29 november contact op met De Stip.

“De Stip begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk, onder meer in een Amerikaanse schoolbus die is omgebouwd tot trainingslocatie. Zizi El Abtah van De Stip: ,,Zo reizen mensen van het land van werkloosheid naar het land van werk. Ons motto is ‘Geen uitkering, winst voor iedereen!’.”

Spring! Housing “the house of many homes”, is een moderne woongemeenschap gericht op vijf specifieke doelgroepen: statushouders, spoedzoekers, studenten, seizoensexpats en starters. Spring! combineert wonen met service voor bewoners, zoals beheer, toezicht, sportschool, wasserette, en een restaurant.”