Start Educatie voor Vrouwen met Ambitie

Met dit kleurrijke team zijn we vandaag de trainingscyclus gestart voor het project Educatie voor Vrouwen met Ambitie, ook wel EVA genoemd!

Dit kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige project geïnitieerd door Avres in Gorinchem omvat een beweegprogramma, er komen gastsprekers en er is een intensief trainingstraject. De vrouwen worden uitgedaagd om hun eigen kracht en talent te leren kennen en te uiten naar de buitenwereld.

Met een groep van 15 voornamelijk Eritrese en Syrische vrouwen gaan we de komende maanden aan de slag. Waarom is deze begeleiding zo hard nodig?

Vrouwen die gevlucht zijn uit oorlogsgebied, met of zonder hun gezin, krijgen te maken met enorme cultuurverschillen, in hun thuisland zijn mannen vaak de baas. Ze vinden het moeilijk om aansluiting te vinden bij de Nederlandse samenleving waardoor zij zich terugtrekken en zich eenzaam voelen.

Dit project maakt gebruik van goed opgeleide nieuwkomers als sleutelpersonen. Op deze manier voelen de vrouwen zich veilig om op een dieper niveau relevante zaken te delen en zo kan er ook structureel iets in het leven gaan veranderen. Deze sleutelpersonen zijn dus een belangrijke schakel om het project tot een succes te maken.

Alle vrouwen zijn er klaar voor en wij ook! Trots op jullie Lina en Selam!

#empowerment #vrouwen