Talent bloeit door verbinding en persoonlijk contact

Waardering en erkenning voor het werk wat je doet of hebt gedaan, een leidinggevende die ziet hoe jouw unieke talenten het beste naar voren komen. Je uit je comfortzone haalt en maximaal laat presteren. Wie wordt hier niet gelukkig van?

Ik heb het hier over een bijzondere vrouw. Cornélie Sars-Kluitenberg was jarenlang mijn leidinggevende bij de Rabobank en gaf mij de kans om mezelf te blijven ontwikkelen. Zij betekende voor mij een brug naar een mooie en afwisselende carrière. Had ik de beste papieren? Nee, zij keek naar waar ik goed in was en op die gebieden kreeg ik kansen. Ik pakte deze kansen ook volop…

Inmiddels help ik met mijn bedrijf De Stip mensen vanuit een uitkeringspositie naar werk. Dit doen we door directe contacten tot stand te brengen, we verbinden ons netwerk aan de talenten van mensen die we leren kennen tijdens ons intensieve trainingsprogramma. Dit werkt en leidt tot banen!

Hoe trots kan je zijn als de vrouw die in jou geloofde zich nu komt inzetten binnen je bedrijf en haar kennis en expertise deelt met mensen die een nieuwe uitdaging zoeken. Cornélie trad op 16 maart op als inspirator bij De Stip tijdens een van onze trainingen. Het thema wat centraal stond was dan ook hoe belangrijk het is als werkgevers jouw unieke talenten zien en je net dat duwtje geven wat je nodig hebt. Iedereen heeft een bruggetje nodig om te groeien!

Wat een dynamiek ontstond er tijdens de training! Angelique (rechts op de foto) werd door Cornélie uit haar comfortzone gehaald en uitgenodigd om haar talent en passie voor de groep te laten zien. En dit deed ze! Door aan te geven wat zij wilde leren en zich kwetsbaar op te stellen kreeg zij de kans om zich te laten zien. Deze kansen krijgen mensen met een wat langere afstand tot de arbeidsmarkt niet vaak. Afwijzingen op papier zijn eerder regel dan uitzondering en dit is zo jammer. Dit zijn mensen die allemaal een mooie carrière hebben gehad en over een dijk aan ervaring beschikken, het kan iedereen overkomen om tijdelijk buiten de arbeidsmarkt komen te staan. Deze mensen worden blij van direct contact.

Ook Hans uit de groep pakte zijn kans, hij ging na de training in gesprek met Cornélie. Hans werkte 16 jaar bij KPMG als senior controller maar werd door een reorganisatie boventallig. Hij gaf na afloop aan hoe fijn het is om weer eens ongedwongen met een potentiële werkgever te praten.

Het gaat er niet om wie de mooiste CV of brieven kan maken, het gaat om loyale werknemers met nu tijdelijk onbenut talent.

Wilt u als werkgever/inspirator optreden in het programma van De Stip en bent u met uw bedrijf gevestigd in de regio Utrecht? Stuur me dan een mail of bel, dan maken we snel een afspraak