Hidaya Shami start als onderneemster met Carpet & Co

In het laatste kwartaal van vorig jaar nam Hidaya deel aan het programma van De Stip. Een pittige dame met talent en een droom. Zij wilde haar eigen onderneming starten. Veel mensen roepen dit maar zij voegde de daad bij het woord. Tijdens een van onze trainingen pitchte zij haar ondernemersidee:

“Het idee voor Carpet&Co komt uit mijn hart. Het is een droom die ik wil vervullen. Door veel gereisd te hebben in Marokko (backpacken), in de meest afgelegen gebieden, kwam ik in het midden-Atlasgebergte in aanraking met vrouwen die een zeer sober leven hebben maar prachtige handgeweven Berber vloerkleden maken. Deze kleden zijn erg trendy in Nederland en daarbuiten.

Vanaf toen had ik de ambitie om een bedrijf te starten waar ik deze ambachtelijke kleden rechtstreeks van de Berber vrouwen kan verkopen (zonder tussenpersonen) in Nederland.

Daarmee kan ik niet alleen een eerlijke prijs geven aan deze vrouwen maar ook bijdragen aan het in stand houden van het eerlijke en originele ambacht.

Door toenemende industrialisering met concessies aan kwaliteit staat het echte handwerk onder druk. Ik hou van modern-bohemien woondecoratie en lifestyle, geïnspireerd door mijn roots en reisavonturen. Door de ontwikkelingen die ik de afgelopen periode heb doorgemaakt om mijn plan ook daadwerkelijk te gaan verwoorden geloof ik dat ik deze onderneming kan waarmaken”

Het idee en de passie waren meteen duidelijk maar hoe nu verder….. De Stip en Werk en Inkomen Lekstroom besloten samen te werken en een proeftuin te starten om deze onderneemster de kans te geven haar droom waar te maken. De Stip zette voor dit bijzondere traject een zeer ervaren ondernemer in, Laurens Scholten. Hij begeleidde haar vanaf oktober 2016 intensief tijdens haar proces om van idee tot plan en uiteindelijk tot haar prachtige onderneming te komen. Afgelopen donderdag 22 juni 2017 is Carpet & Co een feit geworden en Hidaya reist in juli al naar Marokko om haar eerste inkopen te doen.

Hebt u interesse in een populair en prachtig Beni Ouarain vloerkleed? Bel of mail Hidaya dan en draag bij aan het originele ambacht en een eerlijke prijs voor de maaksters in Marokko. Haar webshop gaat binnenkort live!

Email: Hidayashami@hotmail.nl
Telefoonnummer 06-42049735

Hidaya veel geluk gewenst als onderneemster en geniet er vooral van. Daarbij dank aan alle samenwerkingspartners die dit succes mogelijk hebben gemaakt.