Introductie Verbeterbox bij Laborijn

Laborijn is de uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet en de Wsw voor de gemeenten Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek en de Wsw voor de gemeente Montferland.

In het Werk-leercentrum (WLC) in Aalten ondersteunt De Stip Laborijn met een groepsgewijze training voor mensen met een wsw indicatie. Zij maken graag zo snel mogelijk de overstap naar een reguliere werkgever en worden hierin begeleid. Tijdens deze trainingen onstond een fantastisch idee. Met de verbeterbox wil Laborijn vanuit de werkvloer heel praktisch verbeteringen aanbrengen in het WLC met ideeën die aangedragen worden door de mensen zelf. Spannend voor iedereen maar een gedragen besluit waar het management en de werkleiding vol achter staan!

De Verbeterbox is op 15 november 2017 een feit geworden. Vanaf de werkvloer kunnen verbeterideeën anoniem in de verbeterbox gestopt worden door iedereen die ergens tegenaan loopt. Samen met de werkleiding en de groep die het idee bedacht heeft gaan we zorgen voor implementatie van de verbeteringen en op deze manier creeëren we een cultuur van continu verbeteren. Alle ideeën worden bewaard en stapsgewijs en in gezamenlijke besluitvorming worden zaken waaraan prioriteit wordt gegeven door de werkgroep doorgevoerd.

Er is veel enthousiasme en de eerste ideeën zijn al in de box gedaan vandaag! Op naar Succes:-)