Van postbezorger naar beleidsadviseur bij ProRail

Dat een goede opleiding niet altijd direct leidt tot werken op dat niveau ervoer Alcina. Zij volgde haar traject bij De Stip en met succes! Ze vertelt je haar verhaal:
Alcina:
“Vorig jaar was voor mij geen gemakkelijk jaar. Ik ben transgender en bevind mij nu in een veranderingstraject wat veel onzekerheden met zich mee brengt. Het lukte mij maar niet om een passende baan te vinden, ondanks mijn universitaire opleiding. Dat had ook te maken met het ontbreken van relevante werkervaring. Ik wil graag werken had daarom mijn baan als post bezorgster aangehouden.
In november 2016 startte ik via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) een trainingstraject van De Stip. Ik wist niet goed wat te verwachten maar ging er open in. De trainingen waren super nuttig en zinvol. Ik heb anders leren kijken en denken over de arbeidsmarkt en werd uit mijn comfortzone gehaald. Daarbij was het erg fijn om de betrokkenheid van de coaches Zizi en Dennis te ervaren. De training duurde voor mij maar vijf weken, maar ik heb in die korte tijd ontzettend veel geleerd. De doorslag gaf bij mij de eigenzinnige motivatiebrief. In de twee weken dat ik die stuurde ben ik maar liefst drie keer op gesprek gevraagd. Dat lukte daarvoor nog niet eens in drie maanden.
Het echte succes kwam op de allerlaatste dag van de training. Ik was dankzij mijn motivatiebrief uitgenodigd bij ProRail. Zij zochten hoogopgeleide mensen met cijfermatig inzicht. Een baan die mij op het lijf was geschreven, ik kon me voorbereiden tijdens het traject en met wat voor resultaat…… Ik werd direct aangenomen. Een mooier slot van 2016 had ik niet kunnen bedenken. Met dit succes was mijn weg naar die mooie baan eindelijk uitgeSTIPpeld!”