Bezoek Dress for Success & Coaching de Hondenspiegel

Op vrijdag 30 maart 2018 sloten we een 8 weken durend programma af voor de BAR-gemeenten. Alle werkzoekenden hebben concrete stappen gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling op weg naar het vinden van een betaalde baan. Door de intensieve samenwerking tussen De Stip, de klantmanagers en accountmanagers van de BAR-gemeenten hebben diverse mensen hun baan al in-the-pocket!

De Stip blijft steeds nieuwe concepten uitproberen en deze dag hadden 2 van onze deelnemers de eer om kennis te maken met Corine van Rijn en haar hond Silke. Corine is een zeer ervaren coach, opgeleid door de Hondenspiegel.
Met deze vorm van coaching weet de hond direct en eerlijk het gedrag en de houding van mensen te spiegelen en wordt zonder oordeel feedback gegeven. Deze feedback is zichtbaar en voelbaar zodat mensen direct merken waar de kern van een terugkerend probleem vandaan komt. Op basis van de reacties van de deelnemers gaan wij deze vorm van coaching vaker inzetten.

Na de laatste training sloten we af met een gezamenlijke lunch en gingen we met een 10-tal mensen in onze bus naar Dress for Success in Gorinchem. Daar stonden 4 vrijwilligers voor ons klaar om onze groep te voorzien van prachtige sollicitatiekleding. De winkel was speciaal open voor ons en voor ieder individu was er speciale aandacht. Iedereen ging met een grote glimlach terug naar huis voor het paasweekend!

Bij elke groep merken wij weer hoe mensen zich ontwikkelen en wat het oplevert! Dit komt naast de inspanningen van de mensen zelf door het sterke team aan professionals met wie wij samenwerken. Bijzonder veel dank aan alle betrokkenen en op naar de volgende groep!