Ontwikkeling in Beeld Werkacademie Laborijn

Als trainer heb je het voorrecht om te kunnen genieten van ontwikkelingen die mensen doormaken en inzichten die zij krijgen. Dat maakt het faciliteren van groei ook zo mooi. Bij de Werkacademie van Laborijn wordt in medewerkers met een WSW-indicatie geïnvesteerd. De trainingen zijn gericht op ontwikkeling en ook op duurzame uitstroom richting reguliere werkgevers.

Voor deze kwetsbare groep mensen is het van groot belang dat zij zich veilig voelen om te leren en zaken te delen. Dat dit het geval is, bleek tijdens het thema “Beeldend Vertellen”.

Aan de hand van kaarten met afbeeldingen deelden mensen wat voor hen belangrijk is in het leven en wat zij nodig hebben om te groeien. Prachtige authentieke verhalen hebben we mogen horen. Een van de verhalen kwam van Ali (rechts op de foto). Hij deelde in woorden en door het zingen van Afrikaans lied, een levensles die eigenlijk voor iedereen geldt. De strekking is dat je moeder je het leven schenkt en je groot brengt met liefde en zorg en naarmate je op groeit en genoeg hebt geleerd dat het dan tijd is om deze zorg en liefde aan je moeder/ouders terug te geven.

Deze vrije interpretatie van de opdracht liet vele van ons een traantje weg pinken en je beseffen waar je vandaan komt! Kortom een prachtige dag….