Toppers op bezoek bij Met Stip naar Werk

Na de energieke communicatietraining van Marianne Elken vorige week, waarover alle deelnemers laaiend enthousiast waren, hadden we vandaag wederom een geslaagde trainingsdag. Onze gastsprekers, die zelf eind vorig jaar deelnamen aan het project focus@work van de BAR-gemeenten in samenwerking met De Stip, zorgden voor inspiratie. Zij bewijzen hiermee hoe het hen lukte om ongeacht leeftijd of gezinssituatie, na langere tijd uit het arbeidsproces te zijn, weer volop mee te draaien in de werkende maatschappij.

Frans de Graaff, nu 62 jaar, deelde zijn verhaal over hoe hij na een prachtige carrière in de Automotive branche werkloos raakte en wel 1001 sollicitaties heeft gedaan. Via de samenwerking tussen De Stip en de BAR-gemeenten hebben zijn inspanningen tot het resultaat geleid dat hij zich nu inzet voor duurzaamheidsprojecten voor de Fairtrade gemeente Ridderkerk. Dit doet hij vol passie en plezier.
Zeker nu Bart Smit, de accountmanager die deze geweldige match maakte, vandaag aanwezig was bij de training om de talenten van de deelnemers live mee te maken.

Esmeralda van Henne nam ook deel aan focus@work en zij werkt nu vol trots bij ABN AMRO. Zij is door haar ervaringen en de kennis die zij heeft opgedaan een echte netwerkspecialist geworden. Moeiteloos legde ze contact met alle deelnemers en gaf tips over haar succesfactoren in het vinden van werk. Zij laat zien dat je ook met het aannemen van tijdelijke functies kan doorstromen naar de volgende mooie opdracht.

Dit succes wordt steeds weer mogelijk door de intensieve samenwerking en verbinding die alle bruggenbouwers realiseren. Complimenten voor onze deelnemers, de speciale gasten, de samenwerkingspartners binnen de BAR-gemeenten en het Stip team. Wederom blijkt hoe belangrijk DELEN is en je weet: “wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen”!